در حال حاضر، کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی در حال گذر از یک هزارتوی ژئوپلیتیکی پیچیده هستند که با چالشهای داخلی و تحولات ظاهراً غیرقابل اجتناب همراه است. بنابراین به نظر میرسد که دوران تحولات بزرگ ...
حملات بهارۀ تحریک طالبان پاکستان، افزایش ظرفیتهای تبلیغاتی، استفاده از پهپاد و تلاش برای نفوذ به پنجاب، پیامدهای گستردهای برای امنیت داخلی پاکستان بههمراه خواهد داشت. اگرچه پاکستان عملیات البدر را ...
در این مطلب به بررسی تأثیرات تنش و درگیری بین هند و پاکستان، بر افغانستان بهعنوان همسایۀ پاکستان و عضوی از مجموعۀ امنیتی منطقۀ جنوب آسیا پرداخته میشود.
این گزارش به بررسی علمی فرصتها و چالشهای امنیتی ناشی از پیوندهای فرهنگی ایران با تاجیکهای آسیای مرکزی پرداخته و راهبردهایی برای بهرهبرداری هوشمندانه از آنها ارائه میدهد.
سفر شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان به تهران، در چارچوب سفرهای چهارگانه به کشورهای منطقه، نشاندهندۀ اهمیت راهبردی روابط پاکستان و ایران در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی است. این سفر در شرایطی صورت ...
شورش بلوچها در پاکستان در سال ۲۰۲۵ شدت گرفته است. در گاهنامه شماره 48، به بررسی پیامدهای امنیتی و منطقهای آن بهویژه در پیوند با پروژه CPEC میپردازیم.
اتحادیه اروپا با سیاستهای نوین و سرمایهگذاریهای کلان، بهدنبال نقشآفرینی راهبردی و عملگرایانه در آسیای مرکزی است. در این تحلیل، ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی این تحول بررسی شده است.
تحلیل جامع تنش بین هند و پاکستان در مه ۲۰۲۵ و نقش بازیگران منطقهای مثل طالبان، چین و آمریکا. این مقاله به بررسی سناریوهای پیشرو و آیندۀ بحران کشمیر میپردازد.
در این نوشته تلاش میشود به رویکرد تهاجمی و تدافعی پاکستان در برابر افغانستان از منظر چشمانداز رئالیسم پرداخته شود و اینکه چرا اسلامآباد در مواجهه با افغانستان، نگاه رئالیستی دارد.
آسیای مرکزی در یک هراس دائمی از تحولات امنیتی در آسیای جنوبی به سر میبرد. این هراس و تصویرِ تهدید میتواند چشماندازِ پروژههای ژئواکونومیکی مبتنی بر این منطقه را در میانمدت تضعیف کند. این موضوع به ...