کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نقش‌آفرینی پکن در افغانستان

میانجیگری چین بین افغانستان و پاکستان

19 شهريور 1396 ساعت 14:18

وزیر امور خارجه چین در دیدار با همتای پاکستانی خود از آمادگی کشورش برای میانجیگری میان افغانستان و پاکستان خبر داد و افزود که افغانستان و پاکستان به جای اتهام زنی نیازمند همکاری با یکدیگر هستند. وانگ‌ یی در ادامه تأکید کرد که تا پایان سال جاری میلادی نشست سه جانبه‌ای با حضور افغانستان و پاکستان در پکن برگزار خواهد شد.


ایران شرقی/
به دنبال اعلام استراتژی جدید آمریکا درباره افغانستان و جنوب آسیا که در آن پاکستان متهم به حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی شده است، اسلام آباد در تلاش است تا با کمک چین، متحد استراتژیک خود، دست به اقداماتی بزند. به نظر می‌رسد که چین هم در تلاش است تا فشار بین المللی بر روی پاکستان را بکاهد.

پاکستان و افغانستان نیازمند همکاری با یکدیگر هستند      
وانگ‌ یی وزیر امور خارجه چین روز جمعه 17 شهریور ماه در نشست خبری مشترک با خواجه آصف همتای پاکستانی خود در پکن اظهار داشت که کشورش برای گسترش روابط پاکستان و افغانستان آماده همکاری است.

این مقام عالی رتبه‌ی چین در ادامه افزوده است که افغانستان و پاکستان به جای اتهام‌زنی نیازمند همکاری با یکدیگر هستند.
وانگ‌ یی خاطرنشان کرد که چین به عنوان همسایه و دوست مشترک پاکستان و افغانستان برای داشتن رابطه با هر دو کشور ارزش قائل است. چین تلاش می‌کند که اختلافات دو طرف کاهش یابد و دو کشور اعتماد متقابل داشته باشند.     

وزیر خارجه چین در ادامه خبر داد که قبل از پایان سال جاری میلادی، نشست سه جانبه‌ای در سطح وزرای خارجه سه کشور افغانستان، پاکستان و چین در پکن برگزار خواهد شد. 
    
وی افزود که چین سه اولویت را در روابط افغانستان و پاکستان تشخیص داده است. این سه اولویت روابط استراتژیک، گفت‌وگوهای امنیتی و همکاری‌های عملی است و بر اساس همین سه اولویت تلاش‌ها بر این امر متمرکز است تا همکاری‌های سه کشور گسترش یابد.

راه حل مشکلات افغانستان سیاسی است؛ نه نظامی   
در ادامه این نشست خبری خواجه آصف، وزیر خارجه پاکستان گفته است که اسلام‌آباد و پکن هم‌ نظر هستند که راه حل مشکلات افغانستان بیش از آنکه نظامی باشد، سیاسی است. ما آماده هستیم که در این باره سهم بگیریم.

تصمیم چین را به فال نیک می‌گیریم 
در همین حال مسئولان شورای عالی صلح افغانستان از این تصمیم دولت چین استقبال کرده و گفته‌اند که این تصمیم چین را به فال نیک می‌گیرند.     
 
عبدالخبیر اوچقون معاون شورای عالی صلح در این باره گفت که در راهبرد جدید آمریکا برای افغانستان، پاکستان به شدت زیر فشار قرار گرفته و این کشور به انزوای جهانی کشانده شده است.  

وی ادامه داد که رییس جمهور آمریکا هنگام اعلام راهبرد جدید کشورش برای افغانستان به صراحت اعلام کرد که پاکستان حامی تروریزم است و این مساله برای واشنگتن قابل قبول نمی‌باشد.     
 
معاون شورای عالی صلح خاطرنشان کرد که چین می‌تواند با استفاده از این فرصت و با در نظرداشت رابطه خوبی که با پاکستان دارد، نقش موثری در صلح افغانستان بازی کند.   

هرچند که نشست سه جانبه پکن؛ اولین نشست با موضوع صلح افغانستان نیست و آخرین نشست هم نخواهد بود، اما شرایط خاص این روزهای پاکستان و نگرانی چین از به انزوا قرار گرفتن این کشور شرایط متفاوتی را در روابط دو کشور رقم زده است. حال باید دید این نشست که با ابتکار چین برگزار خواهد شد، چه تاثیری در معادلات پیچیده افغانستان خواهد داشت.
انتهای مطلب/.


کد مطلب: 854

آدرس مطلب :
https://www.iess.ir/fa/event/854/

موسسه مطالعات راهبردي شرق
  https://www.iess.ir