English
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت: ۰۶:۰۴
  • صفحه نخست
  • کشورهای هدف
    • افغانستان
    • ترکمنستان
    • تاجیکستان
    • قزاقستان
    • ازبکستان
    • قرقیزستان
    • پاکستان
    • حوزه مشترک
  • موضوعات
    • سیاسی
    • امنیتی
    • اقتصادی
    • اجتماعی و فرهنگی
  • انتشارات
    • نشریه تخصصی
    • ویژه‌نامه
    • اینفوگرافیک
    • گاهنامه
ترجمه > پاکستان
تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۳۶
جالب است
۰
مهاجرت کارگران پاکستانی
چالش‌‎های مهاجرت کارگران پاکستانی به خارج از کشور
عربستان سعودی، امارات متحدۀ عربی و سایر کشورهای خلیج فارس، مقاصد اصلی کارگران ماهر و غیرماهر پاکستان هستند که وجوه ارسالی آنها برای این کشور که با کمبود پول مواجه است، حیاتی است.
چالش‌‎های مهاجرت کارگران پاکستانی به خارج از کشور
🖊️ ترجمه و گردآوری: کارگروه پاکستان | مطالعات شرق
⏱️ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 5 دقیقه 

چالش‌‎های مهاجرت کارگران پاکستانی به خارج از کشور

مقدمه

تعداد قابل‌توجهی از پاکستانی‌ها، در حالی که این کشور با چالش‌های کلان اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، برای داشتن سطح زندگی بهتر به دنبال فرصت‌های شغلی در خارج از کشور هستند. عربستان سعودی، امارات متحدۀ عربی و سایر کشورهای خلیج فارس، مقاصد اصلی کارگران ماهر و غیرماهر پاکستان هستند که وجوه ارسالی آنها برای این کشور که با کمبود پول مواجه است، حیاتی است.

رقابت‌پذیری کشورهای مقصد

یک مقام ارشد پاکستانی در ماه فوریه اذعان داشت که دولت در تلاش است تا شکاف مهارتی را پر کند و رقابت‌پذیری جهانی کارگران پاکستانی را به‌ویژه در بازار کارِ خاورمیانه، افزایش دهد، چرا که کشورهای عربی تمایل چندانی به جذب نیروی کار پاکستانی نداشته و ترجیح می‏‌دهند کارگر بنگلادشی را به کار بگیرند. از این رو، در ماه ژانویه، چوهدری سالک حسین، وزیر سازمان توسعۀ منابع انسانی و پاکستانی‌های مقیم خارج از کشور، اظهار کرد که اسلام‌آباد بر افزایش تعداد کارگران ماهر عازم عربستان سعودی متمرکز است. وی بر اهمیت مدیریت نوآورانۀ طرح و نیروی کار آموزش‌دیده تأکید کرد.

این تلاش‏‌ها موجب شد تا با وجود کاهش روند مهاجرت، بیش از ۶۰۰۰۰۰ پاکستانی در سال ۲۰۲۴ در کشورهای خلیج فارس، مشغول به کار شوند. طبق گزارش دفتر مهاجرت و اشتغال خارج از کشور (BEOE)، تعداد پاکستانی‌هایی که به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند، کاهش قابل‌توجهی داشته و به ۷۲۷,۳۸۱ نفر رسیده است - که در مقایسه با رقم ۸۶۲,۶۲۵ نفر در سال ۲۰۲۳،  ۱۵درصد کاهش نشان می‌دهد، اما این روند نزولی، مانع از مهاجرت کارگران پاکستانی به منطقۀ خلیج فارس به عنوان مقصد اصلی نشد. 

عربستان سعودی با استخدام ۴۵۲,۵۶۱ پاکستانی، ۶۲ درصد از کل مهاجرانی که به دنبال فرصت‌های شغلی در خارج از کشور هستند را می‏‌پذیرد. امارات متحده عربی با ارائۀ ویزای کار برای ۶۴,۱۳۰ پاکستانی در سال ۲۰۲۴، به‌عنوان دومین مقصد محبوب در خلیج فارس شناخته شده است. عمان نیز با جذب ۸۱,۵۸۷ کارگر، به عنوان یک مدعی قوی ظاهر شده در حالی که قطر و بحرین به ترتیب ۴۰,۸۱۸ و ۲۵,۱۹۸ کارگر پاکستانی را استخدام کرده‏‌اند.

تعداد مهاجرت کارگران پاکستانی به عربستان صعودی

مشاغل کارگری

کارگران و رانندگان، همچنان ستون فقرات نیروی کار مهاجر پاکستان را تشکیل می‌دهند، به‌طوری که 364574 و 185209 مهاجر کار در این دو شغل مشغول به کار هستند. آنها در مجموع بیش از 75 درصد از اشتغال خارج از کشور پاکستان را تشکیل می‌دهند.

به‏‌عبارت دقیق‌‏تر، در سال 2025، کارگران پاکستانی که به خارج از کشور رفته‌اند: ۳۸۲۷۴ نفر راننده، ۳۴۷۴ نفر تکنسین، ۲۱۳۰ نفر برقکار، ۱۸۵۹ نفر بنا، ۱۶۸۹ نفر آشپز، ۱۴۷۹ نفر مهندس، ۱۰۵۸ نفر جوشکار، ۸۴۹ نفر پزشک، ۴۳۶ نفر معلم و ۳۹۰ نفر پرستار بوده‌اند که نشان‌دهندۀ طیف متنوعی از فرصت‌ها برای نیروی کار پاکستانی است.

بیشترین  نیروی کار مهاجر پاکستان به سایر کشورها

افزایش حواله‌های ارزی

ورود حواله‌های ارزی از کارگران خارج از کشور، نقطۀ روشنی برای اقتصاد پاکستان بوده و تا پایان سال 2024 به 35 میلیارد دلار رسیده است. ترکیبی از نرخ ارز پایدار، تنوع در روش‌های انتقال رسمی پول و پیشرفت در راه‌حل‌های بانکداری دیجیتال، رشد حواله‌های ارزی را به طور قابل‌توجهی افزایش داده است. این روند، نقش حیاتی اشتغال در خارج از کشور را در حمایت از تاب‌آوری اقتصادی کشور برجسته می‌کند. پاکستان هر ساله تقریباً یک میلیون کارگر ماهر به خارج از کشور می‌فرستد تا به کاهش بیکاری و افزایش ذخایر ارزی از طریق حواله‌های ارزی کمک کند. این کشور همچنین در  مارس ۲۰۲۵، ۴.۱ میلیارد دلار حوالۀ ارزی از این طریق دریافت کرده که نشانه‌ای مثبت از اقدام‏های دولت برای احیای رشد اقتصادی است و انتظار می‌رود امسال اقتصاد این کشور، سه درصد رشد کند و عربستان سعودی بار دیگر به عنوان بزرگ‎ترین مشارکت‌کننده در این امر، پیشتاز باشد.

مطالب پیشنهادی:

وضعیت مهاجرین افغان‌ در پاکستان پس از تنش دو کشور
اعتراض‌های پاکستان و امکان سنجی وقوع تحولات سیاسی گسترده

عربستان سعودی و امارات متحده عربی: مقصدهای اصلی

نظرسنجی‏‌ها نشان می‎‌دهد که عربستان سعودی، همچنان محبوب‌ترین مقصد برای پاکستانی‌هایی است که به دنبال مهاجرت هستند و 30 درصد از مهاجران، آن را به عنوان انتخاب اصلی خود برگزیده‌اند. امارات متحده عربی نیز با فاصلۀ کمی پس از آن قرار دارد و 20 درصد به دلیل فرصت‌های شغلی و نزدیکی آن به خانه، این کشور را انتخاب کرده‌اند. این انتخاب‌ها، نشان‌دهندۀ تغییر به سمت کشورهای همسایه با ثبات اقتصادی است که چشم‌انداز شغلی و استانداردهای زندگی بهتری را ارائه می‌دهند.

مهاجرت به فراتر از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس

در حالی که کشورهای خلیج فارس بیش از کشورهای دیگر مهاجرپذیرند، مهاجرت متخصصان ماهر و دانشجویانی که به کشورهای غربی به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. در سال 2024،  13695 پاکستانی به بریتانیا و 1077 نفر به ایالات متحده نقل مکان کردند که علاقۀ روزافزون به فرصت‌های شغلی فراتر از آنچه در کشورهای خلیج فارس وجود دارد را نشان‌ می‌دهد. این کشورها، اگرچه تعداد کمتری مهاجر می‏پذیرند، اما آمار مهاجرت از پاکستان به آنها، نشان‌دهندۀ اشتیاق روزافزون پاکستانی‌ها برای جستجوی فرصت‌های شغلی پیشرفته در اروپا و آمریکای شمالی است. «دفتر مهاجرت و اشتغال در خارج از کشور، که بخشی از وزارت توسعۀ منابع انسانی پاکستانی‌های خارج از کشور است، گزارش داده که در سه ماهۀ اول امسال حدود ۱۷۲,۱۴۴ کارگر پاکستانی را به کشورهای مختلف اعزام کرده است.»

این گزارش تأکید می‌کند که در همین دورۀ زمانی، ۱۴۵۴ کارگر به بریتانیا، ۸۷۰ نفر به ترکیه، ۸۱۵ نفر به یونان، ۷۷۵ نفر به مالزی، ۵۹۲ نفر به چین، ۳۵۰ نفر به آذربایجان، ۲۶۴ نفر به آلمان، ۲۵۷ نفر به ایالات متحده، ۱۰۹ نفر به ایتالیا و ۱۰۸ نفر به ژاپن مهاجرت کرده‏اند.

چالش‌ها

آمار رسمی مهاجرت هزاران پاکستانی، به دلیل دور زدن کانال‌های ثبت رسمی، گزارش نشده است. بسیاری از آنها، از طریق آژانس‌های کاریابی خصوصی، شبکه‌های شخصی یا درخواست‌های مستقیم، شغل پیدا می‌کنند، در حالی که برخی دیگر با ویزای توریستی سفر می‌کنند و به صورت غیررسمی در کشور مقصد ساکن شده یا کار می‌کنند. این مهاجرت غیرقانونی، چالش‌هایی را برای ردیابی دقیق مهاجران و رسیدگی به نیازهای آنها ایجاد می‌کند.

کد خبر:4011

اشتراک گذاری
مولف : موسسه مطالعات راهبردی شرق, کارگروه پاکستان
مرجع : عرب نیوز
  • عناوین مرتبط
عدالت اجتماعی در پاکستان؛ از نابرابری‌های طبقاتی تا شکاف‌های قومی- مذهبی
چشم‌انداز توسعه پاکستان؛ با اجرای برنامه‏‌های مشارکت بخش دولتی و خصوصی
رابطه تغییرات آب و هوا-درگیری- مهاجرت شهری در پاکستان
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

 

مقاله

تحلیل رویکرد تهاجمی و تدافعی پاکستان در قبال افغانستان
تحلیل رویکرد تهاجمی و تدافعی پاکستان در قبال افغانستان
بحران کشمیر و تأثیر تحولات آسیای جنوبی بر پویایی‌های امنیتی آسیای مرکزی
بحران کشمیر و تأثیر تحولات آسیای جنوبی بر پویایی‌های امنیتی آسیای مرکزی
کارکرد «بیعت» در بقا و انسجام حکومت طالبان
کارکرد «بیعت» در بقا و انسجام حکومت طالبان
شکوه تمدنی در اندیشۀ علامه «اقبال لاهوری»
شکوه تمدنی در اندیشۀ علامه «اقبال لاهوری»

مصاحبه

موقعیت تاجیکستان در فرایند هم‌گرایی ترکی در آسیای مرکزی
موقعیت تاجیکستان در فرایند هم‌گرایی ترکی در آسیای مرکزی
چشم‌ انداز سیاست خارجی ترکیه در آسیای مرکزی
چشم‌ انداز سیاست خارجی ترکیه در آسیای مرکزی
انتقال قدرت در تاجیکستان: چالش‌ها، تهدیدها و چشم‌اندازها
انتقال قدرت در تاجیکستان: چالش‌ها، تهدیدها و چشم‌اندازها
بررسی تعاملات دفاعی و امنیتی کشورهای آسیای مرکزی با سازمان کشورهای ترک
بررسی تعاملات دفاعی و امنیتی کشورهای آسیای مرکزی با سازمان کشورهای ترک

ترجمه

چالش‌‎های مهاجرت کارگران پاکستانی به خارج از کشور
چالش‌‎های مهاجرت کارگران پاکستانی به خارج از کشور
تشدید تنش در روابط هند و پاکستان
تشدید تنش در روابط هند و پاکستان
گوادر: فرصت‌ها و چالش‌های کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC)
گوادر: فرصت‌ها و چالش‌های کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC)
«قبرس» عامل تهدید هم‌گرایی ترکی در آسیای مرکزی
«قبرس» عامل تهدید هم‌گرایی ترکی در آسیای مرکزی
 
'
  • پيوندها
  • ارتباط با ما
  • دربارۀ ما
  • آرشيو
جستجوی پيشرفته
نقل و نشر مطالب با ذکر منبع آزاد است
توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“