English
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ ساعت: ۲۲:۳۹
  • صفحه نخست
  • کشورهای هدف
    • افغانستان
    • ترکمنستان
    • تاجیکستان
    • قزاقستان
    • ازبکستان
    • قرقیزستان
    • پاکستان
    • حوزه مشترک
  • موضوعات
    • سیاسی
    • امنیتی
    • اقتصادی
    • اجتماعی و فرهنگی
  • انتشارات
    • نشریه تخصصی
    • ویژه‌نامه
    • اینفوگرافیک
    • گاهنامه
آخرین رویداد > تاجیکستان
جالب است
۰
حاشیه‌های عید قربان برای تاجیکستان
اعلام بازگشایی مدارس تاجیکستان در روز عید قربان و به تبع آن روز کاری اعلام شدن این عید بزرگ مسلمانان در کشوری که بیش از 98 درصد جمعیت آن مسلمان هستند، موجی از اعتراضات را در جامعه این کشور به دنبال داشته است.
حاشیه‌های عید قربان برای تاجیکستان
ایران شرقی/

وزارت معارف و علم تاجیکستان با انتشار بیانیه رسمی به موضع گیری‌ها و مخالفت‌های اخیر در خصوص عدم تعطیلی امسال عید قربان در این کشور پاسخی عجیب و توهین آمیز داد.
در بیانیه وزارت معارف و علم تاجیکستان آمده است: شورای علمای مرکز اسلامی تاجیکستان می‌توانست به جای اول ماه سپتامبر روز دیگری را عید قربان اعلام کند!
در ادامه این بیانیه، همچنین به بند 52 قانون این جمهوری درباره روزهای عید رسمی اشاره شده که در آن روز اول ماه سپتامبر همه ساله روز آغاز سال تحصیلی جدید و روز "دانش" نام گذاری شده و تعطیل نیست.
از سوی دیگر وزارت وزارت معارف و علم تاجیکستان تاکید کرده است که نخستین پیام وحی به پیامبر اسلام واژه "اقراء" یعنی بخوان بود و نه عید کن، که این، بیانگر اهمیت آموزش علم و دانش می‌باشد.
این در حالی است که تقویم قمری بر اساس حرکت ماه در آسمان است و شورای علما نه تعیین کننده روزهای خاص در تقویم قمری، بلکه تنها اعلام کننده این روزها است.
گفتنی است چند روز قبل «جاوید مقیم» استاد رشته روزنامه‌نگاری و کارشناس مسائل سیاسی تاجیکستان در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیسبوک نوشت: مادامی که در قانون اساسی تاجیکستان روزهای عید سعید فطر و قربان تعطیل رسمی می‌باشد و در تقویم کشور نیز این دو روز به عنوان روزهای غیرکاری ثبت شده‌اند، اقدام اخیر وزارت معارف و علم به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در روز عید قربان نقض حقوق شهروندان است.
از سوی دیگر روز گذشته، «رحمت‌الله زائراف» رئیس حزب سوسیال دموکرات تاجیکستان نیز با بیان اینکه برخی وزارت‌ها و ادارات دولتی این کشور به طور خودسرانه قوانین را نادیده می‌گیرند، لغو فرمان وزارت معارف و علم را درباره آغاز سال تحصیلی جدید همزمان با عید سعید قربان خواستار شده بود.
زائراف با تاکید بر این که در قانون اساسی تاجیکستان روزهای عید سعید فطر و قربان تعطیل رسمی و در تقویم نیز به عنوان روزهای غیرکاری ثبت شده‌اند، اقدام اخیر وزارت معارف و علم برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در روز عید قربان را "نقض حقوق شهروندان" توصیف کرد.
وی افزود: وزارت معارف و علم تاجیکستان با این اقدام، در عمل بی صلاحیتی و نا آشنایی خود را با قوانین حقوقی این کشور نشان داد و حق آزادی اعتقاد مردم را نقض کرد.
رئیس حزب سوسیال دموکرات تاجیکستان همچنین تاکید کرده است: این وزارتخانه باید با اصلاح این فرمان غیر قانونی و غیرحقوقی، آغازسال تحصیلی جدید در مراکز آموزشی این جمهوری را از اول سپتامبر همزمان با عید سعید قربان به زمان دیگری منتقل کند.
وزارت معارف و علم تاجیکستان روز اول ماه سپتامبر و عید سعید قربان را در حالی آغاز سال تحصیلی جدید در مراکز آموزشی این کشور اعلام کرده است که در مناطق مسلمان نشین روسیه نظیر جمهوری‌های تاتارستان، باشقیرستان، داغستان و چچن با توجه به همزمانی این روز با عید قربان، شروع فعالیت مراکز آموزشی به دوشنبه چهارم سپتامبر موکول شده است.

کد خبر:825

اشتراک گذاری
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

 

مقاله

تأثیرات تنش‌های اخیر هند و پاکستان بر افغانستان
تأثیرات تنش‌های اخیر هند و پاکستان بر افغانستان
پیوندهای فرهنگی ایران با ​تاجیک‌های آسیای مرکزی : فرصت‌ها و چالش‌های امنیتی
پیوندهای فرهنگی ایران با ​تاجیک‌های آسیای مرکزی : فرصت‌ها و چالش‌های امنیتی
بررسی زوایای پیدا و پنهان چالش‌ آبی پاکستان و افغانستان
بررسی زوایای پیدا و پنهان چالش‌ آبی پاکستان و افغانستان
ارزیابی سیاست خارجی دولت دوم ترامپ؛ ملاحظات مربوط به افغانستان
ارزیابی سیاست خارجی دولت دوم ترامپ؛ ملاحظات مربوط به افغانستان

مصاحبه

پیامدهای استقرار دولت جولانی در سوریه بر آسیای مرکزی
پیامدهای استقرار دولت جولانی در سوریه بر آسیای مرکزی
موقعیت تاجیکستان در فرایند هم‌گرایی ترکی در آسیای مرکزی
موقعیت تاجیکستان در فرایند هم‌گرایی ترکی در آسیای مرکزی
چشم‌ انداز سیاست خارجی ترکیه در آسیای مرکزی
چشم‌ انداز سیاست خارجی ترکیه در آسیای مرکزی
انتقال قدرت در تاجیکستان: چالش‌ها، تهدیدها و چشم‌اندازها
انتقال قدرت در تاجیکستان: چالش‌ها، تهدیدها و چشم‌اندازها

ترجمه

چالش‌های بهره‌برداری اروپا از منابع طبیعی آسیای مرکزی
چالش‌های بهره‌برداری اروپا از منابع طبیعی آسیای مرکزی
نگاه‌های متفاوت چین و افغانستان به «دالان واخان»
نگاه‌های متفاوت چین و افغانستان به «دالان واخان»
چالش‌‎های مهاجرت کارگران پاکستانی به خارج از کشور
چالش‌‎های مهاجرت کارگران پاکستانی به خارج از کشور
تشدید تنش در روابط هند و پاکستان
تشدید تنش در روابط هند و پاکستان
 
'
  • پيوندها
  • ارتباط با ما
  • دربارۀ ما
  • آرشيو
جستجوی پيشرفته
نقل و نشر مطالب با ذکر منبع آزاد است
توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“