English
سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ ساعت: ۰۷:۱۴
  • صفحه نخست
  • کشورهای هدف
    • افغانستان
    • ترکمنستان
    • تاجیکستان
    • قزاقستان
    • ازبکستان
    • قرقیزستان
    • پاکستان
    • حوزه مشترک
  • موضوعات
    • سیاسی
    • امنیتی
    • اقتصادی
    • اجتماعی و فرهنگی
  • انتشارات
    • نشریه تخصصی
    • ویژه‌نامه
    • اینفوگرافیک
    • گاهنامه
آخرین رویداد > افغانستان
جالب است
۰
نقش‌آفرینی پکن در افغانستان
میانجیگری چین بین افغانستان و پاکستان
وزیر امور خارجه چین در دیدار با همتای پاکستانی خود از آمادگی کشورش برای میانجیگری میان افغانستان و پاکستان خبر داد و افزود که افغانستان و پاکستان به جای اتهام زنی نیازمند همکاری با یکدیگر هستند. وانگ‌ یی در ادامه تأکید کرد که تا پایان سال جاری میلادی نشست سه جانبه‌ای با حضور افغانستان و پاکستان در پکن برگزار خواهد شد.
میانجیگری چین بین افغانستان و پاکستان
ایران شرقی/
به دنبال اعلام استراتژی جدید آمریکا درباره افغانستان و جنوب آسیا که در آن پاکستان متهم به حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی شده است، اسلام آباد در تلاش است تا با کمک چین، متحد استراتژیک خود، دست به اقداماتی بزند. به نظر می‌رسد که چین هم در تلاش است تا فشار بین المللی بر روی پاکستان را بکاهد.

پاکستان و افغانستان نیازمند همکاری با یکدیگر هستند      
وانگ‌ یی وزیر امور خارجه چین روز جمعه 17 شهریور ماه در نشست خبری مشترک با خواجه آصف همتای پاکستانی خود در پکن اظهار داشت که کشورش برای گسترش روابط پاکستان و افغانستان آماده همکاری است.

این مقام عالی رتبه‌ی چین در ادامه افزوده است که افغانستان و پاکستان به جای اتهام‌زنی نیازمند همکاری با یکدیگر هستند.
وانگ‌ یی خاطرنشان کرد که چین به عنوان همسایه و دوست مشترک پاکستان و افغانستان برای داشتن رابطه با هر دو کشور ارزش قائل است. چین تلاش می‌کند که اختلافات دو طرف کاهش یابد و دو کشور اعتماد متقابل داشته باشند.     

وزیر خارجه چین در ادامه خبر داد که قبل از پایان سال جاری میلادی، نشست سه جانبه‌ای در سطح وزرای خارجه سه کشور افغانستان، پاکستان و چین در پکن برگزار خواهد شد. 
    
وی افزود که چین سه اولویت را در روابط افغانستان و پاکستان تشخیص داده است. این سه اولویت روابط استراتژیک، گفت‌وگوهای امنیتی و همکاری‌های عملی است و بر اساس همین سه اولویت تلاش‌ها بر این امر متمرکز است تا همکاری‌های سه کشور گسترش یابد.

راه حل مشکلات افغانستان سیاسی است؛ نه نظامی   
در ادامه این نشست خبری خواجه آصف، وزیر خارجه پاکستان گفته است که اسلام‌آباد و پکن هم‌ نظر هستند که راه حل مشکلات افغانستان بیش از آنکه نظامی باشد، سیاسی است. ما آماده هستیم که در این باره سهم بگیریم.

تصمیم چین را به فال نیک می‌گیریم 
در همین حال مسئولان شورای عالی صلح افغانستان از این تصمیم دولت چین استقبال کرده و گفته‌اند که این تصمیم چین را به فال نیک می‌گیرند.     
 
عبدالخبیر اوچقون معاون شورای عالی صلح در این باره گفت که در راهبرد جدید آمریکا برای افغانستان، پاکستان به شدت زیر فشار قرار گرفته و این کشور به انزوای جهانی کشانده شده است.  

وی ادامه داد که رییس جمهور آمریکا هنگام اعلام راهبرد جدید کشورش برای افغانستان به صراحت اعلام کرد که پاکستان حامی تروریزم است و این مساله برای واشنگتن قابل قبول نمی‌باشد.     
 
معاون شورای عالی صلح خاطرنشان کرد که چین می‌تواند با استفاده از این فرصت و با در نظرداشت رابطه خوبی که با پاکستان دارد، نقش موثری در صلح افغانستان بازی کند.   

هرچند که نشست سه جانبه پکن؛ اولین نشست با موضوع صلح افغانستان نیست و آخرین نشست هم نخواهد بود، اما شرایط خاص این روزهای پاکستان و نگرانی چین از به انزوا قرار گرفتن این کشور شرایط متفاوتی را در روابط دو کشور رقم زده است. حال باید دید این نشست که با ابتکار چین برگزار خواهد شد، چه تاثیری در معادلات پیچیده افغانستان خواهد داشت.
انتهای مطلب/.

کد خبر:854

اشتراک گذاری
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

 

مقاله

تأثیرات تنش‌های اخیر هند و پاکستان بر افغانستان
تأثیرات تنش‌های اخیر هند و پاکستان بر افغانستان
پیوندهای فرهنگی ایران با ​تاجیک‌های آسیای مرکزی : فرصت‌ها و چالش‌های امنیتی
پیوندهای فرهنگی ایران با ​تاجیک‌های آسیای مرکزی : فرصت‌ها و چالش‌های امنیتی
بررسی زوایای پیدا و پنهان چالش‌ آبی پاکستان و افغانستان
بررسی زوایای پیدا و پنهان چالش‌ آبی پاکستان و افغانستان
ارزیابی سیاست خارجی دولت دوم ترامپ؛ ملاحظات مربوط به افغانستان
ارزیابی سیاست خارجی دولت دوم ترامپ؛ ملاحظات مربوط به افغانستان

مصاحبه

پیامدهای استقرار دولت جولانی در سوریه بر آسیای مرکزی
پیامدهای استقرار دولت جولانی در سوریه بر آسیای مرکزی
موقعیت تاجیکستان در فرایند هم‌گرایی ترکی در آسیای مرکزی
موقعیت تاجیکستان در فرایند هم‌گرایی ترکی در آسیای مرکزی
چشم‌ انداز سیاست خارجی ترکیه در آسیای مرکزی
چشم‌ انداز سیاست خارجی ترکیه در آسیای مرکزی
انتقال قدرت در تاجیکستان: چالش‌ها، تهدیدها و چشم‌اندازها
انتقال قدرت در تاجیکستان: چالش‌ها، تهدیدها و چشم‌اندازها

ترجمه

چالش‌های بهره‌برداری اروپا از منابع طبیعی آسیای مرکزی
چالش‌های بهره‌برداری اروپا از منابع طبیعی آسیای مرکزی
نگاه‌های متفاوت چین و افغانستان به «دالان واخان»
نگاه‌های متفاوت چین و افغانستان به «دالان واخان»
چالش‌‎های مهاجرت کارگران پاکستانی به خارج از کشور
چالش‌‎های مهاجرت کارگران پاکستانی به خارج از کشور
تشدید تنش در روابط هند و پاکستان
تشدید تنش در روابط هند و پاکستان
 
'
  • پيوندها
  • ارتباط با ما
  • دربارۀ ما
  • آرشيو
جستجوی پيشرفته
نقل و نشر مطالب با ذکر منبع آزاد است
توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“